Totul despre Implantul Dentar

February 3, 2019
blog-what-is-a-dental-implant.jpg

Implantele dentare sunt radacini artificiale din titan folosite in protetica dentara pentru a inlocui dintii care lipsesc prin coroane , punti sau proteze ancorate pe acestea.

Implantele sunt fabricate din

aliaje speciale ale titanului deoarece acest material este perfect compatibil cu organismul uman, necoroziv si extrem de usor.

La BeautyDentExpert folosim implante de cea mai buna calitate recunoscute international (Megagen, Dentium, Ankylos, Nobel Biocare,etc).

Acest lucru adaugat la priceperea si experienta medicilor care lucreaza la noi va ofera dumneavoastra garantia unor lucrari de cea mai buna calitate care sa va ofere satisfactii pe termen lung.

Vom prezenta in imaginea de mai jos schematic componentele unei coroane pe implant.

Asa cum se observa in imaginea de mai sus implantul dentar este similar unei radacini artificiale. In general se creaza confuzii deoarece pacientii inteleg prin implant tot ansamblul descris mai sus. Practic, pentru a obtine o restaurare pe implant avem nevoie de urmatoarele elemente:

1. Implantul
2. Bontul Protetic
3. Coroana pe Implant

Implantul

Plasarea implantului se face in faza chirurgicala a tratamentului prin implante. Practic medicul chirurg implantolog va plasa implantul in osul dumneavoastra alveolar in locul radacinii dintelui lipsa. In anumite cazuri se poate plasa si o coroana provizorie peste implant. Vindecarea are loc in cateva zile insa implantul poate fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare de-abia dupa o perioda de trei – sase luni, timp in care osul creste in jurul implantului si il stabilizeaza (osteointegrare). Dupa faza de osteointegrare implantul se simte ca si radacina unui dinte natural.

O sa ma doara aplicarea implantului ?

Aplicarea unui implant este unul dintre cele mai usoare proceduri chirurgicale. Chiar daca lucrurile par complicate, aplicarea implantelor este mai simpla chiar decat o extractie usoara. Se practica o anestezie si se asteapta cateva minute pana se obtine anestezierea completa a gingiei si a osului. Se practica apoi o incizie si se aplica implantul in os. Procedura se executa cu instrumentar chirurgical specializat (fizodispenser NSK) in conditii de maxima sterilitate. Intreaga procedura dureaza efectiv 20 – 30 de minute pentru un implant (cam tot atat dureaza si pregatirile preoperatorii).

Dupa aceasta etapa veti primi o serie de indicatii postoperatorii precum si o reteta cu medicamente care sa va asigure un confort postoperator maxim. Vindecarea gingiei survine in cateva zile. In toata aceasta perioada veti fi supravegheat de medicii nostrii astfel incat sa ne asiguram ca lucrurile decurg perfect pentru dumneavoastra.

Dupa faza de vindecare se trece la faza protetica. Aceasta consta in aplicarea pe implant a bontului protetic.

Ulterior se trece la faza de amprentare si se confectioneaza coroana protetica pe implant. Din acest punct sedintele sunt foarte asemanatoare cu cele ale confectionarii unei coroane dentare clasice.

Se pot aplica implante fiecarui adult care are o stare de sanatate moderata sau buna. Nu se pot aplica implante copiilor si adolescentilor datorita cresterii incomplete a oaselor maxilare. De asemenea se contraindica aplicarea implantelor la pacienti cu o stare grava de sanatate ( cancer, diabet de tip I, etc) precum si alcoolicilor sau consumatorilor de droguri.

Chiar daca implantele sunt mai scumpe, la o analiza mai atenta ele sunt de fapt solutia mai economica. Asta deoarece daca, de exemplu, alegem planul de tratament prin implant este nevoie de o singura coroana de acoperire. Daca insa alegem planul de tratament prin punte dentara este nevoie de o lucrare protetica formata practic din trei elemente (vezi exemplul de mai jos).

Implantele dentare sunt cea mai avansata metoda din punct de vedere tehnologic de inlocuire a unui dinte lipsa. Implantele exista sub diverse forme atestate de cateva mii de ani insa adevarata revolutie in aceasta ramura a medicinii dentare s-a produs in 1970 prin descoperirea aliajului de titan, un aliaj necoroziv, biocompatibil cu tesuturile si extrem de usor. Acest aliaj a permis fabricarea implantelor dentare cu o forma asemanatoare radacinilor dentare, implante care se plaseaza in osul sustinator al dintilor (maxilar sau mandibula) de catre un medic specialist implantolog.

De ce sa aleg implantele dentare ca alternativa de tratament?

Alegand implantele dentare ca alternativa la tratamentele clasice veti obtine o serie de avantaje.

  • Mentinerea esteticii faciale : Daca aveti dinti lipsa, osul in care au fost implantati acestia se va atrofia in timp. Oasele maxialre atrofiate dau aspectul de imbatranire prematura si duc la pierderea structurii faciale. Implantele dentare pot ajuta la prevenirea deteriorarii maxilarelor astfel incat fata sa-si pastreze structura naturala.
  • Pastreaza dintii sanatosi : Alternativa clasica la un dinte lipsa este o punte dentara. Aceasta presupune slefuirea dintilor invecinati dintelui lipsa. Prin folosirea unui implant dentar dintii naturali raman integrii.
  • Permit lucrari fixe : In stomatologia clasica este nevoie de dinti stalpi pentru a ancora o punte dentara. Atunci cand nu exista dinti care sa fie folositi ca stalpi distali (situati posterior) lipsa dintilor se numeste edentatie terminala. Stomatologia clasica rezolva aceasta problema prin aplicarea unor lucrari mobilizabile (“proteze”) (care se indeparteaza de catre pacient pentru igienizare). Implantele dentare permit lucrari fixe pe aceste zone de edentatii terminale si totodata reducerea costurilor (protezele complexe necesita mai multi dinti pe care sa se ancoreze cu sisteme speciale – vezi proteze scheletate).

Chiar si atunci cand lipsesc toti dintii se poate apela la implante dentare pentru a creea lucrari fixe pe toata arcada dentara, un tratament cu adevarat spectaculos deoarece in aceste cazuri, foarte fecvent pacientul vine la clinica cu o proteza si pleaca cu o lucrare fixa.

  • Permit Mentinere si Stabilitate excelenta a lucrarilor dentare : Implantele dentare ferm ancorate in osul maxilar sau mandibular, dupa faza de osteointegrare nu au mobilitate. Prin ancorarea lucrarilor de implante obtinem o stare excelenta de comfort pentru pacientii nostrii. Aceasta proprietate se foloseste in special in cazurile unde pacientul opteaza pentru varianta unei proteze stabilizate pe implante (din ratiuni anatomice sau economice).

 Alegand aceasta varianta a protezelor stabilizate pe implante obtinem proteze mai mici ( mult mai usor de suportat de catre pacienti), mult mai bine stabilizate (care nu mai irita gingia) si care ofera un confort superior si de ce nu, o viata noua pacientilor nostrii, permitandu-le acestora o viata sociala normala.

Lumea spune sa nu-mi pun implante pentru ca nu o sa tina. Este adevarat?

Nimic mai fals. De altfel suntem aproape siguri ca cei care faca asemenea afirmatii nu au avut niciodata un implant dentar si propabil ca nici macar nu stiu ce este acela.

Este in schimb adevarat ca inainte de inserarea unui implant dentar se iau toate masurile pentru ca acesta sa reziste pe termen lung. In acest scop ne vom asigura ca starea dumneavoastra de sanatate este buna, ca nu aveti boli cronice (cancer, diabet de gradul I, TBC ) si de-abia ulterior se va trece la inserarea implantelor. De asemenea niciodata nu vom alege mai putine implante decat este nevoie pentru ca, lucrarea care se executa peste implante, sa reziste o perioada cat mai lunga de timp.

In cazul coroanelor si puntilor dentare se considera ca acestea reprezinta un succes daca au o durata mai mare de cinci ani de zile. Insa aceasta statistica este orientativa si noi cunoastem pacienti care au punti dentare de peste douazeci de ani in perfecta stare de functionare. Succesul pe termen lung depinde insa in cea mai mare masura de constiinciozitatea pecientului care trebuie sa mentina o igiena impecabila si se prezinta la medic cel putin odata pe an la control.

In cazul implantelor dentare durata de viata poate fi si mai mare deoarece implantele dentare nu se cariaza si nu se imbolnavesc de boala parodontala. Personal am consultat in clinica atat pacienti care aveau implante de peste zece ani fara nici o simptomatologie cat si pacienti care dupa opt ani de zile au dorit schimbarea lucrarilor de pe implante, reusind acest lucru fara sa intervenim absolut deloc asupra implantelor care aratau perfect.

Va asiguram ca toti pacientii care s-au tratat la BeautyDentExpert prin implante sunt perfect multumiti atat de tehnica inserarii acestora care a decurs fara probleme cat si de restaurarile finale cu care se simt excelent.

O sa ma doara aplicarea implantului ?

Aplicarea unui implant este unul dintre cele mai usoare proceduri chirurgicale. Chiar daca lucrurile par complicate, paceintii care au beneficiat de tratamentul prin implante afirma ca aplicarea implantelor este mai simpla chiar decat o extractie usoara. La BeautyDentExpert ne vom asigura, prin folosirea unor anestezice de calitate, ca nu veti simti nici un fel de durere in timpul inserarii implanturilor.

Pentru pacientii carora au pierdut unul sau mai multi dinti (fie prin accidente, fie au necesitat extractie), plasarea unui implant reprezinta primul pas spre o viata mai buna atat din punct de vedere medical cat si social.

Deoarece aplicarea implantului este un procedeu chirurgical foarte avansat din punct de vedere medical, se va avea foarte mare grija inca de la inceput. La BeautyDentExpert se va incepe tratamentul prin executarea unor radiografii sau chiar a unei tomografii computerizate a maxilarului care necesita tratament prin implante. Toate acestea pentru a ne permite sa determinam cu foarte mare exactitate nivelul osului disponibil pentru a putea insera implantul. De asemenea se va examina si stabili pozitia inserarii implantului si tipul de implant necesar. In cazurile in care nu exista os suficient se poate adauga si os artificial pentru a obtine suficient suport pentru implant.

Implantul in sine este un “surub” cu o forma speciala fabricat dintr-un aliaj special de Titan care este necoroziv si biocompatibil fiind repede acceptat de catre os ca un substituient al unei radacini artificiale. Aceasta noua radacina artificiala va constitui suportul pentru restaurarea care va urma (Faza a II- a a tratamentului prin implante).

Pentru inserarea implantului se practica o anestezie locala si se asteapta cateva minute pana se obtine anestezierea completa a gingiei si a osului. Se practica apoi o incizie si se aplica implantul in os. Procedura se executa cu instrumentar chirurgical specializat (fizodispenser NSK) in conditii de maxima sterilitate. Intreaga procedura dureaza efectiv 20 – 30 de minute pentru un implant (cam tot atat dureaza si pregatirile preoperatorii).

In anumite cazuri dupa amplasarea implantului se poate plasa si o coroana provizorie peste acesta.

Dupa aceasta etapa veti primi o serie de indicatii postoperatorii precum si o reteta cu medicamente care sa va asigure un confort postoperator maxim. Este foarte important sa respectati indicatiile postoperatorii si de igiena care va vor fi oferite atat verbal cat si in scris de catre specialistii de la BeautyDentExpert pentru a evita eventualele complicatii.

Vindecarea gingiei survine in cateva zile insa implantul poate fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare de-abia dupa o perioda de 3- 6 luni, timp in care osul creste in jurul implantului si il stabilizeaza (osteointegrare). In toata aceasta perioada veti fi supravegheat de medicii nostrii astfel incat sa ne asiguram ca lucrurile decurg perfect pentru dumneavoastra.

Dupa faza de osteointegrare implantul se simte ca si radacina unui dinte natural deci nu veti fi practic constient de existenta acetuia.

Dupa faza de vindecare se trece la faza protetica (Faza a II-a). Aceasta consta in aplicarea pe implant a bontului protetic si ulterior a coroanei dentare. Rezultatul dupa aceasta etapa va fi pentru dumneavoastra un nou dinte care va permite sa fie folosit la fel ca un dinte natural. Mai precis va permite sa mancati orice aliment si nu va putea fi deosebit de un dinte natural.

Alege acum specialistii BeautyDentExpert cu mii de implanturi inserate cu rate de succes de 99% la 5 ani si beneficiaza de cele mai bune implanturi dentare!

VINO SA NE CUNOSTI

Suna acum si programeaza-te!

Devino pacientul nostru si vei beneficia de toate avantajele pe care le oferim. Vei beneficia atat de programari preferentiale cat si de experienta celor mai buni medici si a celor mai moderne tehnologii existente in stomatologie.


TELEFON MOBIL 24/7

Telefon
+40723166180TELEFON FIX

In timpul programului
+0216344071Urmareste realizarile noastre

Devizul nostru

Suntem “Artistii Zambetului tau”!