Aditia de os

February 24, 2019
maxresdefault-1200x675.jpg

Aditia de os (artificial sau natural) este necesara cel mai frecvent atunci cand nu exista suficient os pentru inserarea de implante. Se poate adauga os in interventiile de sinus lifting, imediat postextractional sau prin grefe osoase.

Aditia de os in interventiile de sinus lifting (augmentare de sinus) este detaliata pe larg la capitolul de sinus lifting.

Aditia de os in alveole imediat postextractionale

Alveola este zona din os in care sta radacina dintelui. Atunci cand o boala parodontala (parodontoza), un traumatism sau o infectie a radacinii a produs distructia alveolei aceasta necesita sa fie reconstruita pentru a permite ulterior inserarea unui implant. Daca nu se reconstruieste alveola in aceste cazuri atunci are loc o rezobtie osoasa accelerata care ulterior nu va permite plasarea implantului sau va produce un defect ososo inestetic.

1. Dinte extras

2.Alveola deteriorata.

3. Pierdere osoasa

4. Imposibilitatea de a insera corect implante.

Reconstructia alveolei se realizeaza dupaextractia dintelui afectat si dupa indepartarea infectiei din alveola dintelui. Ulterior in alveola se va plasa material de aditie osoasa si se va efectua o sutura pentru a izola materialul de mediul extern. In functie de natura afectiunii initiale este posibil sa primiti o reteta cu un Antibiotic pentru cateva zile.

Dupa inserarea materialului de aditie ososasa este nevoie de cateva luni pana cand acesta se va combina complet cu osul natural.

Ulterior in zona completata cu os cel mai frecvent, dupa vindecare, va fi inserat un implant.

Fara aditie de os

Cu aditie de os

Grefele Osoase

In cazurile in care au trecut multi ani de la extractiile dentare osul in care au stat dintii se va resorbi tot mai mult deoarece nu mai exista dinti care sa mentina nivelul acestuia.. In acest caz inserarea implantelor poate fi dificila sau imposibila. Prin intermediul grefelor osoase va fi posibil sa inseram implante adecvate ca marime si functionalitate iar aspectul dumneavoastra estetic se va imbunatati in mod uimitor.

Bone graftingul este de asemenea folosit pentru a repara osul sustinator al dintilor care a fost distrus de boala parodontala.

Osul folosit pentru grefele ososase este recoltat in prealabil de la pacient din alta zona a maxilarului. Se pot folosi membrane de colagen speciale pentru a proteja grefa de os (procedeul se numeste regenerare osoasa ghidata).

Zona maxilarului de unde se recolteaza grefa de os se va reface cu os artificial iar vindecarea acestei zone va avea loc in cateva zile.

Zona pe care s-a grefat osul va putea fi folosita pentru inserarea de implante dupa cateva luni.

Pentru mai multe informatii depre aditia de os artificial, grefele osoase, implantele dentare, eventuale intrebari sau nelamuriri sau pentru programari si consultatii sunati la 0723166180 sau 021/6344071 sau programati-va online acum.

 

VINO SA NE CUNOSTI

Suna acum si programeaza-te!

Devino pacientul nostru si vei beneficia de toate avantajele pe care le oferim. Vei beneficia atat de programari preferentiale cat si de experienta celor mai buni medici si a celor mai moderne tehnologii existente in stomatologie.


TELEFON MOBIL 24/7

Telefon
+40723166180TELEFON FIX

In timpul programului
+0216344071Urmareste realizarile noastre

Devizul nostru

Suntem “Artistii Zambetului tau”!